Eliisa Kuusama Kuuluuko se valtiolle?

Verottaja antoi norminpurkutalkoille loppukevennyksen

Verottajan alkuvuodesta voimaan tulleen ohjeen mukaan kaikki urheiluseurojen kilpailupalkinnot pitää tästedes ilmoittaa tulorekisteriin. Aikaisemmin verohallinnossa oli käytössä sadan euron ilmoittamisraja. 

Minulla olisi muutama kysymys verohallinnolle:

Jos osallistun ampumakilpailuun ja palkinnoksi saan 60€ maksavan kotelon, saanko vähentää aseen (3200€) hinnan verotuksessa tulonhankkimiskuluna?

Jos ohjaamani koira voittaa metsäjälkikilpailun ja saan voitoksi 42,5€ maksavan säkin koiranruokaa, voinko saada koiran kulkemasta matkasta kilometrikorvaukset (1500m) vai voinko vähentää koko koiran hankintahinnan (1200€) verotuksesta?

Odottelen vastausta.

PS: Jos palkinto on tuloa, mitä työehtosopimusta pilkkikilpailussa noudatetaan?

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen jäsen, jonka mielestä pilkkipalkinto ei ole tuloa. Lisää byrokratiasta piruilua myös Twitterissä sekä Facebookissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Verottajalta tuli tänään uudet ohjeet. Pikkusälää ei tarvitse ilmoittaa.

5.13 Muu veronalainen ansiotulo
Tulolajilla Muu veronalainen ansiotulo (316) ilmoitetaan tulorekisteriin veronalaiset satunnaiset palkkiot ja palkinnot silloin, kun saaja ei ole työsuhteessa antajaan eikä suoritus ole työkorvausta. Tällaisia ovat esimerkiksi työsuhteeseen perustumaton kilpailupalkinto, asiakasyrityksen henkilökuntaan kuuluvalle tai muutoin asiakassuhteen perusteella annettu etu (esimerkiksi matka, lahjakortti tai esine), löytöpalkkio, pankin maksama niin sanottu tarkkaavaisuuspalkkio, taidekilpailun palkinto sekä kunnan asukkailleen maksama matkakorvaus.

Tavarana saatujen veronalaisten kilpailupalkintojen arvo arvioidaan niiden käyvän arvon mukaan. Palkinnon arvo on se summa, joka tavarasta saataisiin, jos se myytäisiin välittömästi.

Kilpailupalkinnot ilmoitetaan tulorekisteriin silloin, kun ne ovat veronalaista tuloa ja saadulla palkinnolla on rahallinen arvo. Vain symboliset, vaihtoarvoltaan merkityksettömät esineet, esimerkiksi pokaalit, mitalit, viirit, karkkipussit ja kahvipaketit tai mainostarkoituksessa annetut vähäiset esinepalkinnot, kuten lippikset, voivat jäädä ilmoittamisen ulkopuolelle. Veronalaisten kilpailupalkintojen ilmoittaminen koskee kilpailuja, joissa erillinen kilpailun järjestäjä antaa palkinnon voittajalle. Näin ollen ystävien keskinäisissä kilpailuissa annettavia palkintoja ei tarvitse ilmoittaa.

Muu veronalainen ansiotulo on ennakonpidätyksen alainen, mutta siitä ei makseta sosiaalivakuutusmaksuja. Merkitystä ilmoittamisen kannalta ei ole sillä, onko tulosta voitu toimittaa ennakonpidätys vai ei.

Lisäksi on huomioitava, että tulorekisteriin ilmoitettavilla suorituksilla ei ole euromääräistä alarajaa.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Autokilpailuissakin pitää pystyy vähentämään kulut jos kerran palkinnot lasketaan tuloksi.

SM-tasolla saattaa tienata ehkä tonnin tai pari mutta kulut on olleet kymppitonnien luokkaa :)

Mie rakastan tätä tulorekisteri hässäkkää.
Veikkaan että jälkeenpäin voidaan palata tähän hetkeen ja huomata että tämä oli säädös joka katkaisi kamelin selän tän kansan veronmaksuhalukkuudelta :)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Minulla olisi muutama kysymys verohallinnolle:".
Mutta ei yhtään kysymystä lain laatijalle ?

Käyttäjän eliisakuusama kuva
Eliisa Kuusama

No heille niitä kysymyksiä olisikin mutta sitten teksti olisi saattanut olla painokelvotonta.

Toimituksen poiminnat